Waarom ik schrijf?

Geboren in Zuid-Holland en op mijn 4e verhuisd naar een dorp in Vlaanderen. Officieel spraken ze dezelfde taal. Voor een buitenstaander was het dialect niet te verstaan. Spelenderwijs leerde ik snel de taal te spreken. Op mijn 11e verhuisde ik naar Noord-Holland.

 

Officieel weer dezelfde taal maar ook hier was het dialect moeilijk om te verstaan. Niet alleen de woorden waren anders, de manier van praten was ook anders. In Noord-Holland zijn ze veel directer, terwijl ze in Vlaanderen een stuk langdradiger zijn. Beide beheers ik. En dan is er nog schrijftaal die weer anders is. Als kind vond ik dit fascinerend. Na de moeilijke verhuizing naar Noord-Holland hield ik een dagboek bij. Een soort van bulletjournal werd dit. Met teksten, tekeningen en plaatjes. Alles wat ik niet kon zeggen, kwam in mijn dagboek.

Op de middelbare school had ik veel aanpassingsmoeilijkheden. Ik was niet zo adrem en ook niet zo assertief. Maar op papier kon ik me goed uitdrukken. Beter dan de meeste klasgenoten. Tijdens een opdracht om een boze brief te schrijven, zonder boze woorden te gebruiken, won mijn brief. Ik was trots dat ik eindelijk ergens goed in was. Ik besloot om vaker en meer te schrijven. Ook besloot ik om diverse schrijfcursussen te volgen. Een hobby was geboren en ook voor mijn werk kwam mijn schrijfervaring goed van pas.

Vanaf 2020 ben ik lid van Schrijvenswaard. Korte verhalen schrijven ging me al goed af. Bij Schrijvenswaard leer ik vooral om gedichten te schrijven en welke soorten gedichten er zijn.  Zo probeer ik ook wel eens een week of maand alleen dezelfde vorm te schrijven.  Zoals een maand lang een Elfje of een maand lang een A, B, B, A vorm. En vooral veel leren van de anderen schrijvers en 1x per maand een gezellige avond met elkaar schrijven.

 

Dankbaar

Mijn bijnaam is Miss Positivo. Altijd zie ik nog wel een optie of een mogelijkheid. Deze ras optimist geeft nooit op. Tot ineens de burn-out alle lichten uit deed. Althans zo leek het.

Maar ergens ver weg in mij brandde nog een klein vlammetje. Dagelijks ging ik op zoek naar dat waakvlammetje ergens diep in mij. Door dagelijks dankbaar te zijn is de waakvlam weer uitgegroeid tot mijn eigen positieve zelf. Ik ben dankbaar om hier te mogen zijn. 

BP 2022

 

Een elfje

Zon

Vitamine D

Voor ieder mens

Gratis en voor niets

Zomerblijheid

BP 2024

 

Een elfje is een dichtvorm van 5 regels. De 1e regel bevat 1 woord, de 2e regel bevat 2 woorden, de 3e regel bevat 3 woorden, de 4e regel 4 woorden en de 5e regel bevat 1 woord.