Nieuws

Kunstroute Heerhugowaard

Door Joyce Snijders-Schipper

Afgelopen zaterdag en zondag 25 en 26 mei werd in Heerhugowaard de kunstroute georganiseerd waar wij ons als Schrijvenswaard gepresenteerd hebben.

De Kunst en Attelierroute Heerhugowaard is een evenement waarbij kunstenaars in Heerhugowaard hun ateliers openstellen voor het publiek. Het doel van deze route is om inwoners en belangstellenden van Dijk en Waard en omstreken in aanraking te brengen met kunst verspreid over verschillende locaties.

Voor ons als Schrijvenswaard was er een plekje gereserveerd in de foyer van theater Cool. We stonden daar met een kraam waar onze gedichtenbundels, haiku kaarten en ook het nieuwe kinderboek ‘Poes en Beer’ van Eugenie Herlaar te koop aangeboden werden.

Een aantal leden van Schrijvenswaard hebben hier ook voor een doorlopend ‘klein’ publiek uit hun eigen werk gedichten en verhalen voorgedragen. Voor een aantal leden was dit de eerste keer dus dat was best spannend. De mensen die even een stop hielden bij onze kraam luisterden geïnteresseerd en er kwamen leuke reacties op terug.

Ons voornemen is om in 2026 wanneer deze route weer georganiseerd wordt hier meer bekendheid aan te geven via de pers. Het waren twee inspirerende dagen waar we ondanks de kleine opkomst met plezier aan terugdenken.De Kunstroute 

 

Daar waren Bea en Mariek. 

Joke begeleidde met muziek. 

Met onze bundel in de hand. 

Zo samenzijn schept een band. 

 

Bijzonder ervaren dit moment. 

Dat je ieders kunst erkent. 

Zo bij de boekentafel staan. 

Zag veel mensen langs gaan. 

 

Joyce had ideeën en ook Ingrid. 

Die ook op Schrijverswaard zit.

Dat was aanbieden van een gedicht. 

Je zag de verrassing op hun gezicht. 

 

Bij de mensen zag ik een traan of lach. 

Wat fijn dat ik schrijver wezen mag.

 

Jeanette Praamsma