Waarom ik schrijf

 

Wellicht heeft u er zelf ook wel eens aan gedacht om creatief met taal bezig te zijn. Dat kan op veel manieren. Zelf een verhaal schrijven over iets dat je hebt meegemaakt of wat je bezig houdt, of het schrijven van een gedicht(je) voor een of andere gelegenheid,

 

Een gedicht kan natuurlijk over allerlei onderwerpen gaan. Ik wil u vertellen hoe ik er toe gekomen ben om meer te gaan schrijven/dichten en me in het vervolg daarop aan te melden voor Schrijvenswaard.

Na veel vrijwilligerswerk wat ik altijd met veel plezier heb gedaan kom je tot een beslissing dat het tijd wordt om dat over te laten aan een jongere generatie. Zij komen met nieuwe ideeën en dat is vaak goed.

Na een heftige periode in mijn leven zag ik in een wijkkrantje dat er een cursus “creatief met taal” werd gegeven. Ik heb me daarvoor direct aangemeld. De cursusleider was Jan te Boekhorst van Schrijvenswaard.  Het was een cursus van 6 bijeenkomsten.  De kennismaking was prima. Jan vertelde hoe hij de cursus wilde indelen en wij konden ook onze wensen naar voren brengen.   Na de cursus vroeg Jan me of ik zin had om mee te gaan naar Schrijvenswaard. Dat heb ik gedaan en ik heb het naar mijn zin bij deze club.

 

Veranderingen (uit de coronatijd)

Veranderingen in je dagelijks leven

Kunnen soms problemen geven

Bij elke persconferentie overheerst maar een gedachte

Welke veranderingen staan ons nu weer te wachten

 

Helaas een avondlockdown voor drie weken

De versoepelingen zijn te optimistisch gebleken

Eén positief resultaat dat is een feit

Onze woordenschat is aardig uitgebreid

Bep Raaijmakers