Schrijvenswaard 25 jaar

-

Jubileumfeest

 

Door Joyce Snijders-Schipper

Op zaterdag 6 april hebben wij met leden en oud-leden gevierd dat we sinds de oprichting van Schrijvenswaard op 9 april 1999 nu 25 jaar bestaan. 

Siem de Haan die in 2015 overleden is en Eugènie Herlaar hebben met hun passie voor schrijven van verhalen en gedichten Schrijvenswaard opgericht.  

Tijdens de viering in het dorpshuis van Veenhuizen is ook de jubileumbundel 25 jaar Schrijvenwaard gepresenteerd. Voorzitter Bea Pols heeft het eerste exemplaar van de bundel aan de burgemeester van Dijk en Waard, Maarten Poorter, overhandigd. 

 

De jubileumbundel is samengesteld door de huidige leden en oud-leden van Schrijvenswaard. Met illustraties van schilderijen en tekeningen van kunstenaars die in deze regio actief zijn. 

Eugènie Herlaar heeft een presentatie gehouden over de oprichting en de eerste 12,5 jaar Schrijvenwaard toen zij bestuurslid was.  

Heeft u interesse, deze bundel is te koop bij Stumpel en Bruna in winkelcentrum Middenwaard. Ook in Broek op Langedijk in de Read Shop zal hij te koop aangeboden worden.  U kunt ook altijd uw bestelling plaatsen via info@schrijvens-waard.nl. 

Tijdens het jubileumfeest zijn ook verschillende optredens geweest van de leden en oud-leden. We konden genieten van een heuze sketch, er zijn gedichten voorgedragen en één van de kunstwerken uit de bundel is door kunstenares Mariek Van Nierop overhandigd aan de burgemeester.

 

De teksten van een aantal van de voorgedragen gedichten zijn te lezen via onderstaande buttons.